Tiyatro Klübü
Seyyar Sahne Hakkında:
Seyyar Sahne çoğunluğunu İTÜ mezunlarının oluşturduğu yarı-profesyonel bir tiyatro grubudur. 2001’de kurulmuş olan topluluk 2006 yılında İTÜ İşletme Fakültesi Tiyatro Salonu yeniden yapılırken salonun tasarımında görev almıştır. Topluluk o tarihten beri fakültemiz tiyatro salonunda çalışmalarını sürdürmektedir.
Seyyar Sahne üyelerinden fakültemiz mensubu Araş.Gör. Gülçin Yücel ve İTÜ Endüstri Mühendisliği 2004 mezunu Erdem Şenocak fakültemizde 2003 yılında kurulan İTÜ Maçka Çalışanları Sahnesi’nin kuruluşundan itibaren eğitmenliğini sürdürmektedirler. Ayrıca şu anda kuruluş aşamasında bulunan öğrenci tiyatro grubu Maçka Sahnesi’nin de eğitmenliğini üstleneceklerdir.
Her ne kadar alışılagelen anlamda “profesyonel” tiyatrocular olmasak da, grubun kuruluşunda "hoşça vakit geçirmenin" ya da günün yorgunluğunu üzerimizden atabileceğimiz bir hobi ile uğraşmanın ötesinde motivasyonların rol oynadığını vurgulamak yerinde olacaktır. Bizi harekete geçiren esas dürtünün, sürekli olarak "soyu tükenen sanat" muamelesi gören, "eğlencelik" olmakla "müzelik" olmak seçenekleri arasında bırakılan tiyatro sanatının birçok zorluğa rağmen dinamik bir faaliyet olarak sürdürülebileceği düşüncesidir. Ve bizce böyle bir dinamizm, “tiyatro sanatını yaşatabilmek” adına değil, bize kendini doğalmış gibi kabul ettirmeyi her seferinde başaran o meşhur “gündelik hayatın” akışında ufak tefek de olsa sızıntılara yol açabilmek adına sağlanmalıdır. Gerek sanatsal ve düşünsel üretimde, gerekse siyasette yaratıcı yaklaşımların öncelikle o fena halde “gündelik” gibi görünen hayata biraz olsun yadırgayarak bakabilmekle mümkün olacağını düşünmekteyiz.
Önceki Oyunlar:
Tehlikeli Oyunlar (Seyyar Sahne-2009)
Mektuplar (Seyyar Sahne-2009)
Vaiz (Seyyar Sahne-2007)
Ben, Pierre Rivière... (Seyyar Sahne-2006)
Cimri (İTÜ MT-Seyyar Sahne-İTÜ Sahnesi-2005)
Macbeth (İTÜ MT-Seyyar Sahne-2005)
Yazmadan Dökülenler (Tiyatro Amargi-2004)
Dünyanın En Güzel Hikayesi (Seyyar Sahne-2004)
Bahar Noktası (İTÜ MT-2003)
Sırat Öyküleri (Seyyar Sahne-2003)
Gülünç Kibarlar (İTÜ MT-Seyyar Sahne-2001)
Açık Aile (İTÜ MT-2001)
Merhaba (Semah Gösterisi) (İTÜ MT & HBSK-2001)
Seyyar Sahnenin Şu Sıralar Fakültemizde Sergilemekte Olduğu Oyun: TEHLİKELİ OYUNLAR
16 EKİM CUMA 20:00
17 EKİM CUMARTESİ 19:00
23 EKİM CUMA 20:00
24 EKİM CUMARTESİ 19:00
DETAYLI BİLGİ: www.tehlikelioyunlar.net
Tehlikeli Oyunlar Hakkında:
Oğuz Atay’ın, “Tutunamayanlar”ı bitirdikten kısa bir süre sonra yazdığı “Tehlikeli Oyunlar”, Hikmet Benol karakterinin varoluş mücadelesi üzerinde şekillenen ve diyalogtan monoloğa, ben-anlatıcıdan tanrısal-anlatıcıya, mektuplardan günlüklere ve şiirlere, didaskalilerden kaleydoskopik görüntüler oluşturan bilinç-akışlarına kadar birçok yazın tekniği ve türüyle anlatım olanaklarının sınırlarının zorlandığı uzun soluklu bir romandır. Böylesine çeşitlilik barındıran bir edebiyat ürünü “tek kişilik bir oyun” olarak uyarlandığında oyunculuk bakımından zengin fırsatlar sunarken bir yandan da oyuncu için riskler ve engeller oluşturacağı kolaylıkla görülebilir. Bu açıdan bu çalışmanın, sadece bir oyuncunun bir romanı sahneye taşıması değil, aynı zamanda sahnede onunla mücadelesi olarak da yorumlanması gerekir.
Uyarlayan: Oğuz Arıcı, Celal Mordeniz, Erdem Şenocak
Yöneten: Celal Mordeniz
Reji Danışmanı, Dramaturg: Oğuz Arıcı
Oynayan: Erdem Şenocak
Oyundan Fotoğraflar: